Reepalu (S) i nya utfall mot judar

När man inte trodde att det kunde bli värre gör socialdemokraternas affischnamn bland landets kommunpolitiker, Ilmar Reepalu, ännu fler horribla uttalanden. Nu säger han till dansk TV att han är förföljd av “den israeliska lobbyn”:
httpv://www.youtube.com/watch?v=6QxNV8fFYhU
Reepalu säger:

— Man möts av väldigt många som man kanske kan kalla den israeliska lobbyn, som inte är intresserade av vad jag säger och vad jag tycker, men som tillskriver mig massor utav uppfattningar.

Lägg märke till att Reepalu inte har tagit tillbaka några av de uttalanden han till flera olika journalister, vid olika tillfällen sagt. Budskapet till Malmös väljare är att han står fast vid att judar som inte tar avstånd från Israel får skylla sig själva och att han inte har något emot att judar lämnar Malmö.
Istället går Reepalu till attack på sina kritiker. Svenska Dagbladet rapporterar: Reepalu överväger att polisanmäla Sveriges Radio.
Och nu vaknar också representanter för Alliansen. Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund kräver svar av Mona Sahlin om Reepalus uttalanden om judarnas situation i Malmö: “Delar Mona Sahlin Ilmar Reepalus uppfattning att kritiken mot honom är ett resultat av israelisk lobbyism?”
Till och med den påstått antirasistiska vänstertidningen Expo har nu nämnt att judar förföljs i Malmö och att Reepalu koppling mellan Israel och judar i Malmö är “orimlig”. Tidningen som annars är blixtsnabb med att utse varje kritiker av islam till rasist och islamofob tog mycket lång tid på sig att överhuvudtaget nämna att judar förföljs i S-styrda Malmö. Man har haft uppfattningen att inga muslimer ägnar sig åt trakasserier och att rasister kan bara vänsterns motståndare vara. 
Vi får hoppas att Reepalu-fallet blir ett uppvaknande och att kastandet av allvarliga epitet nu begränsas till att omfatta verkliga fall, och inte bara vänsterns meningsmotståndare i allmänhet.
Mig veterligen har ingen borgerlig politiker på Reepalus nivå gjort så grova övertramp. Men nu ser det ut som att Socialdemokratins och vänsterns dubbelspel kring rasist-tillmälet inte håller längre. Reepalu som socialdemokratisk makthavare får nu, till slut, stå till svars för sina uttalanden.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen