Palestinsk apartheid

Palestinier förföljer och mördar palestinier. Hamas dödar sina meningsmotståndare. Därför flyr människor från Gaza, rapporterar Ekot:

Migrationsverket anser att Hamas, som styr Gaza, på många sätt ”brister i efterlevandet av de mänskliga rättigheterna”. Det finns inget utrymme för oliktänkande. Summariska avrättningar har förekommit, och rapporter talar om tortyr och godtyckliga gripanden

Medierna brukar ju framställa palestinier som guds änglar på jorden, och israeler som motsatsen. Verkligheten är annorlunda. Och det är på tiden att bilden nyanseras.
Hos Newsmill skriver Mats Tunehag om Palestinsk apartheid:

I Israel bor det hundratusentals araber, men det är underförstått – och praktiserat – att i palestinska områden får inga judar finnas. På Gaza-remsan är denna slags apartheid genomförd.
Det talas om ”judiska bosättningar på palestinsk mark”, men aldrig om ”palestinska bosättningar på israelisk mark”. Det förra fördöms, det senare bara finns där och borde väl rimligtvis vara det eftersträvansvärda: judar, muslimer och kristna; palestinier och israeler som kan leva och utveckla samhällen tillsammans.

Man kan också fråga sig varför inte Gaza och Västbanken utvecklar rättsstater, försvarar medborgerliga fri- och rättigheter istället för att ägna sig åt att försöka mörda och kidnappa israeler.
Kan bara upprepa det jag sagt förut: bara när omvärlden ställer krav på palestinierna om att sluta med sitt destruktiva våld kommer en fredsprocess att kunna starta.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen