LO:s dubbelmoral om förbud för säsongsanställda

LO-chefen Wanja Lundby-Wedin kräver rätt till heltid och tillsvidareanställning ska skrivas in i Las. Visstidsanställningar är enligt LO osäkra och ofördelaktiga. Men LO följer inte inte sina egna krav, det avslöjar “Vad står på spel?” en ny TV-kanal på nätet i inslaget LO lever inte som man lär:

Vi lät undersöka hur det står till med anställningsformerna på det LO-ägda lyxhotellet Riva del Sole i Toscana. Italienska handelskammaren presenterar siffror som visar att hotellet har en utpräglat tidsbunden anställningspolicy med 207 anställda en månad och bara 30 en annan. Tidigare socialdemokratiske finansborgarrådet, nuvarande vd:n för SHR, Mats Hulth är mycket kritisk till LO:s agerande.

LO borde dra lärdom av sina egna erfarenheter som arbetsgivare. Som Mats Hulth säger, det är ingen skillnad på verkligheten i Sverige och Italien.
Behovet av säsongsarbete och visstidsanställningar är stort. Att försöka förbjuda det är bara korkat. Det borde LO inse. Ett förbud skulle innebära att många jobb försvinner, och tröskeln till arbetsmarknaden skulle höjas än mer för unga och andra som står utanför.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen