Iraks demokrati allt starkare

Röster om det parlamentsvalet i Irak som kan betraktas som en stor framgång. Trots att extremister hotat döda dem som går till vallokalerna har valet genomförts med stolthet. Flera etniska grupper deltar än förra gången. Här några röster:

Vår demokrati som förlösts med kejsarsnitt.

Irakisk väljare till Ekot

Under de senaste åren har vi fritt fått välja våra representanter. Vi kan välja vilket politiskt block och vilka politiska ledare vi vill ha.

Jalal Mohammed, irakisk väljare till Rapport

Det här är den viktigaste dagen i mitt liv.

65-årig kvinna vid vallokal i Bagdad, intervjuad i Ekot
Irak tar ytterligare ett steg mot frihet, utveckling och demokrati. Detta i en region som präglas av diktatur och förtryck.
Och det var denna utveckling som svenska och internationella medier motsatte sig när man kritiserade Bushadministrationen för att man störtade diktatorn Saddam Hussein.
Utan Irakkriget hade förtrycket idag varit hårt och skoningslöst. Saddam och hans söner hade mördat och våldtagit irakier som under de många år då medierna aldrig brydde sig om att blodet flöt på Bagdads gator.
Det vore intressant att höra alla medieröster ställas till svars för all den kritik och alla de dystra prognoser man spritt om att demokrati aldrig skulle kunna uppstå i Irak. Massmedierna rapporterar nu som om man aldrig sagt något annat än att Irak skulle utvecklas frihetligt och demorkatiskt. De borde få äta upp alla sina tidigare ”rapporter”.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen