Hos Aschberg i TV8

Räcker Beatrice Asks ursäkt? Det var temat för diskussion med Thomas Bodström (S), Henrik Alexandersson (PP), Sanna Rayman (SvD), juriststudenten Hanna Wagenius (C) och mig i måndagskvällens “Aschberg”.
Det kändes ovant att försvara makten. Men jag tycker inte grodan om gredelina kuvert är lika med avgångskrav. Det var ett uttalande på ett seminarium, inget lagförslag. Och hon tog tillbaka idén.
Det ska ställas mot den grundlagsöversyn som hon lagt fram och som betyder att svenska domstolar blir mer oberoende av politiken. Beatrice Ask har också lagt fram lagförslag om skärpta straff för våldsbrott och att återfall ska ge extra påföljd istället för straffrabatt.
Om man ser till handling istället för till ord, överväger fördelarna. Se Aschberg i TV8 Play.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen