Marknadshyror ger större rättvisa

I Svensk Tidskrift framför Fredrik Segerfeldt det jag länge ansett, Varför alliansen måste tillåta marknadshyror:

Allianspartierna har inte mod att utmana de privilegierades intressen. En tvårummare i en miljonprogramsförort till Stockholm kan ha samma hyra som en lika stor lägenhet på attraktiva Östermalm. Den reglerade hyresmarknaden är partiernas svek mot pensionärer, ungdomar och invandrare.

Marknadshyror skulle ge bättre villkor för dem som bor utanför city, vilket självfallet är rätt och rättvist. Allt annat är orättvisa privilegier. Avsaknaden av marknadshyror förklarar också varför det byggs så lite lägenheter i Sverige.
Jag begriper inte varför Hyresgästföreningen och vänstern aktivt och under många årtionden trissat upp hyrorna i förorterna, för att kunna hålla dem nere i city. Och varför borgerliga hakat på.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen