Mångkulturens krypskytte mot grundlagen

Författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten skriver på SVD-Brännpunkt om den disputation som ägde rum på juridiska fakulteten vid Uppsala universitet i fredags, där sharialagar föreslås bli introducerade i Sverige, Rättsförakt i mångkulturens namn:

I sin iver att visa att man sympatiserar med mångkultur har de ansvariga på juridiska fakulteten i Uppsala låtit Sayeds krypskytte mot landets grundlagar och mot medborgarnas lika rättigheter passera som juridik. […]
Det är den multikulturalistiska argumentationen i ett nötskal – kulturer har rättigheter, inte individer.

Samtidigt vänder sig Demirbag-Sten mot att förbjuda vissa kläder. Hon skriver:

Det finns ett tredje alternativ, som utgår från att vi kan leva tillsammans. Men det förutsätter att alla ska vara lika inför lagen och att våra grundlagar definierar vår minsta gemensamma moral. Den utgår från att det är individer som har rättigheter – inte religioner eller ideologier. Allt detta står tydligt i våra grundlagar.

Detta kräver dock, skriver Demirbag-Sten att svenska institutioner står emot de opinionsvindar som blåser. Ja, och det är väl här det finns berättigad oro att de inte gör det. Krypskyttet mot lika individuella rättigheter är synnerligen framgångsrik och riksdagens partier hukar hellre än försvarar grundlagen. Det gör därför också skolorna, univeristeteten, socialtjänsten, myndigheterna, m fl.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen