Längtan efter frihet i Iran

Med anledning av att regimen i Iran firar sin 31 årsdag skriver Svenska Dagbladet i ledare, Hoppet om ett fritt Iran:

Förberedelserna inför dagens firande av den islamiska revolutionens årsdag har varit minutiösa. Skådeprocesser, avrättningar och nya arresteringar – allt ackompanjerat av verbala attacker mot kontrarevolutionärer i stora och lilla satans ledband. Ja ni vet, USA och Israel.

Samtidigt har tankesmedjorna Fores, Ohlininstitutet och Captus presenterat vinnarna essätävlingen på temat “Friheten i Iran”. De skriver i pressmeddelande:

Tävlingen utlystes med anledning av att det iranska styret slår hårt mot landets demokratianhängare. Ett flertal dödsdomar har avkunnats i efterspelet till höstens presidentval och de demonstrationer mot regimen som då ägde rum. Sociala, ekonomiska och politiska svårigheter präglar landet.

Det är viktigt att den fria världen står upp för oppositionen. Och att regimen motarbetas. Detta även om vägen är lång och svårigheterna enorma.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen