IPCC-forskare: ingen global uppvärmning sedan 1995

Den forskningschef som stod i centrum för Climategate och som avgick från sin chefspost säger nu något som andra klimatforskare förnekat: någon globala uppvärmningen har inte dokumenterats sedan 1995. Det rapporterar Daily Mail i Climategate U-turn as scientist at centre of row admits: There has been no global warming since 1995.
Professor Phil Jones erkänner också något som suttit långt inne för klimatforskare: temperaturen under medeltiden var förmodligen varmare än nu, vilket kan betyda att global uppvärmning inte är orsakad av människan.
Äntligen börjar vetenskapsmän uppträda som vetenskapsmän.
De vet inte! De kan inte garantera. De kan inte utesluta att dessa gigantiska system som påverkar vår planets klimat fungerar på ett sätt som mänsklig kunskap ännu inte upptäckt, inte förstått, inte kunnat kartlägga.
Anledningen till att jag uppmärksammar klimatskeptiska nyheter är att jag starkt ogillar att IPCC och dess svans påstått att de vet hela sanningen och tvärsäkert avvisat allt tvivel. Ett sådant uppträdande tillhör propagandister, inte forskare.
Jag har saknat det ödmjuka och respektfulla förhållandet till fakta som vetenskap kräver.
Den som säger sig redan veta, lyssnar inte på invändningar och söker bara data som bekräftar den egna trosuppfattningen.
Klimat har blivit en religion och slutat vara vetenskap.
Och det är en farlig utveckling.
Nu ser det ut som om fasaden av tvärsäkerhet äntligen börjar spricka. Det är bra för alla.
Se också Ekot i Klimatskandalens huvudperson tvekar (tipstack till Pophöger).
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen