Clinton-demokrater överger Obama

President Obama fortsätter att tappa stöd i opinionen. Han får godkänt av bara 44%, 46%, 46% och 47% i de fyra senaste mätningarna, jämfört med 60-70% förra året.
I Weekly Standard analyserar man vad detta kan bero på, The Clinton Voters Jump Ship:

De Jacksonska demokraterna tenderar att vara vit arbetarklass […] De anklagas ibland för att ha vara latent rasistiska. Men den misstanken är inte giltig för kritik av president Obama. För att ta ett exempel: landsbygdsområdet Buchanan County i Virginia är ett starkt fäste för Jacksonska demokrater. Obama förlorade här under primärvalet mot Hillary Clinton med 90-9 procent. Det gör att väljarna här kan misstänkas för rasism — om det inte varit så att väljarna i guvernörsvalet 1989 röstade för (afroamerikanske) Douglas Wiler med 18 procents marginal över hans motståndare.

Tidningen menar att Obama inte lyckas hålla samman alla de olika väljargrupper som ingår i det demokratiska partiet.
Ja, jag hoppas att politik nu kan återgå till innehåll och värderingar snarare än identitetsgruppspolitik där hudfärg och kön är viktigare för kandidaten än vad denne faktiskt tycker.
Hur enkelt det är att stämpla arbetande människor utanför etablissemangen som mindre vetande och med någon sorts automatik stämplas som bigotta framgår av att när dessa väljare röstade på en kvinna misstänktes det vara uttryck för rasism. Om de istället röstat på Obama i primärvalet hade de säkert blivit stämplade som mansgrisar.
Etablissemang i media och politik slutar aldrig att sparka nedåt.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen