Valchock för Obama i Massachusetts

Den största överraskningen på 50 år, sa någon kommentator. Men nu har det hänt: republikanerna har vunnit Ted Kennedys plats i senaten, en plats som han tog över från sin bror John F Kennedy 1962.
I sitt tacktal sa Scott Brown: ’När demokraterna har problem i Massachusetts har de problem överallt i vårt land.’
Delstaten är den mest demolkratiska av alla USA:s 50 delstater. Antalet demokrater är tre gånger fler än republikanerna. Ändå vann republikanen Scott Brown med 52 procent mot 47 procent, rapporterar AP i In epic upset, GOP’s Brown wins Mass. Senate race.
President Obama har nu förlorat sin supermajoritet i senaten. Brown vann på budskapet att han ska stoppa sjukvårdsreformen. Det kan vara slutet på demokraternas dominans.
Scott Brown har inte profilerat sig som en mjuk republikan, som man skulle kunna tänka sig i en delstat som lutar åt vänster. Men han har heller inte anslutit sig till de arga i Tea Party-rörelsen. Istället har han fortsatt på den linje som John McCain och Sarah Palin hade i presidentvalrörelsen. Gång på gång har han betonat att han inte går i någons ledband. Han är ”independent”, oberoende, och fattar sina egna beslut.
Bloggen har tidigare rapporterat om Scott Browns sensationella valrörelse: Demokraterna kan förlora Kennedys senatsplats och Möjlig valchock i Massachusetts.(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen