Sverige accepterar antisemitism

I dag är det den internationella minnesdagen av Förintelsen. Men det är faktiskt beklämmande att höra medierna uttala förfäran över att antisemitismen växer. De är ju själva bidragande till utvecklingen genom att idga självcensur och tabubelägga all kritik av islamism. Det är ju därur antisemitismen sprids idag.
Ta Nerikes Allehanda som exempel. Man skriver i ledaren Nej, antisemitismen är inte utrotad:

Polisen i Malmö noterar en ökning av antalet hatbrott mot judar varje gång Mellanösternkonflikten blossar upp. Synagogor och gravplatser skändas. Judar drar sig för att vara ensamma när de besöker gravplatser. Många undviker att bära synliga tecken på att de är judar.
Så visst lever antisemitismen. Och den påverkar enskilda människors vardag på ett sätt som är fasansfullt. I delar av den muslimska världen flödar antisemitismen, som en effekt av Mellanösternkonflikten. […]
Men vi har ett gemensamt ansvar. En skyldighet att högt säga vad vi anser, när antisemitismens fula tryne visar sig.

Men stämmer det? När har Nerikes Allehanda eller andra mainstreammedier granskat antisemitismen i muslimska kretsar? När har man kontrollerat vad som sägs i fredagsbönerna?
Istället har medierna ursäktat antisemitismen, just med Mellanöstern som en ursäkt.
Ja, även Svenska staten godkänner antisemitism. Justitiekanslern ansåg att ljudkassetter som såldes i Stockholms moské med uppmaningar att ”döda varje jude”, inte var hets mot folkgrupp. Skälet? Det var ett inlägg i debatten om Mellanöstern.
När har medierna på allvar tagit upp att Malmö flödar av antisemitism? Man rapporterar passivt. Har inga invändningar, ingen kritik mot de som i Malmö står för denna utveckling. För det skulle ju innebära att man tog debatt med muslimska företrädare. Det är förbjudet. Kritik mot denna grupp är absolut tabu.
Därför debatteras inte i mainstreammedia det allvarliga samhällsproblem som kan illustreras av exempelvis följande rubrik i Dagen, Ökad antisemitism får judar att lämna Malmö. Undantag finns. Världen idag skriver på ledarplats, Nazister och islamister förenas i hat mot judar.
Däremot blandar man på nyhetsplats i Svenska Dagbladet ihop Geert Wilders islamkritik med antisemitism. En totalt snurrig beskrivning. Man menar att eftersom han har mage att kritisera islamism, är han lika illa ute som de som står för antisemitism. 
Det är fel på alla plan. Att kritisera islamism, som är en ideologi, är naturligtvis något helt annat än att förfölja muslimer.
Men i Sverige är det absolut förbjudet att rikta ett enda kritiskt ord som har med islam att göra. Därför skyddar svenska medier muslimer som ägnar sig åt antisemitism.
Jag vill påstå att denna svenska blindhet för muslimskt judehat börjar likna den blindhet som fanns bland tyskar i Tyskland för 80 år sedan.
Se Skånska Dabladets rapportering Växande antisemitism i Malmö. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen