Största hjälpinsatserna från militären

Omfattningen av jordbävningskatastrofen på Hatit är svår att greppa. Journalister undrar varför inte hjälpen når fram. Men när de hjälpbehövande räknas i miljoner är det svårt att plötsligt och oplanerat nå fram till alla, särskilt när all infrastruktur är sönderslagen.
Ett exempel som för mig förklarar sammanhanget är när general Keen för medierna berättar att helikoptrar från hangarfartyget USS Carl Vinson under lördagen levererat 130.000 dagsransoner mat och vatten samt ytterligare 70.000 vattenflaskor, en volym som varje dag kommer att öka. Ingen annan har levererat så mycket förnödenheter.
Även om det är en anseenlig summa, är det ju ändå nästan en droppe i havet, när de behövande är 3 miljoner. Som behöver ny dagsranson varje dag.
Omfattningen är svår att ta in när man följer journalister som strövar omkring på marken. Då ser man nödlidande just där journalisterna är med sina kameror. Just dessa människor är ju inte så många, så intrycket blir: varför får de inte hjälp? Men journalisterna förmår inte beskriva hur många det är som befinner sig i samma situation.
(Andra intressanta bloggar om ,, , , , , , , , , )

Rulla till toppen