Egypten bygger också barriär mot krigiskt Gaza

Att det inte är ett israeliskt påhitt att Hamasstyrda Gaza är en plats präglad av våld, angrepp och oroligheter, illustreras nu av att Egypten också låter bygga barriär vid landets gräns till Gaza. Egypten har fått sina gränssoldater skjutna och det uppstår ständiga oroligheter vid de tunnlar som Hamas grävt för att smugla in vapen.
Nyhetsbyrån AP rapporterar:

De underjordiska tunnlarna utgör ett hot också mot Egypten, vars oro ökat för att det islamiskt militanta styret i Gaza ska spilla över till terror och våld i Egypten.

Mot muslimska Egyptens murbygge protesteras det — av folk som finns långt bort. Som i Europa och Indonesien.
Så typiskt. De som inte drabbas av Hamas våld och terror vill att de som är Hamas grannar ska stå ut med det.
När ska världen förstå att det är palestinska aktörer som orsakar krig och elände i Mellanöstern? Det är Hamas, Hizbollah och andra terrororganisationer som måste upphöra med sitt våld för att fred ska bli möjlig.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , ,, )

Rulla till toppen