Så är så kallade kriminologer igång igen

En 15-årig flicka mördades i Stureby i somras. Nu är kriminologerna igång igen, i DN, med sitt sjuka kraxande om att våld och mord inte ska bestraffas. Det är så synd om gärningsmännen. Om offren för våldet har man inte en tanke.
Lägg ner kvasivetenskapen kriminologi. Den är en ideologisk lekstuga:
— Kriminologerna är starkt ideologiskt orienterade. Det är inte fel på brottslingarna, menar man, utan på samhället. Kriminologin har genom alla år varit en ideologisk proteströrelse mot den etablerade juridiken, säger sociologiprofessor Eckert Kühlhorn.
Länge nog har dessa vettvillingar fått härja i kriminalpolitiken. De borde kastas ut. Självklart ska de som begår mord straffas. Det handlar i första ledet inte om ”vård” eller återanpassning. Bestraffning har två ändamål: brottslingen sonar sin skuld till brottsoffret, och genom att avtjäna straff kan brottslingen återupprättas.
Politiker får inte längre låta sig luras av kriminologer och bagatellisera brott och se mellan fingrarna med brottslingar.
Mördare, oavsett ålder, ska ta sina straff. Och det åklagaren begär, 4 år på ungdomsanstalt, är i minsta laget. De två har förintat en människas liv och förstört livet för anhöriga. De ska betala!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen