Obama: ‘jag ger inte upp’

I natt gästade president Obama kongressen, för att hålla sitt första tal till nationen, State of the Union Address. Här är några korta kommentarer.
AP summerar i Embattled Obama declares in speech, ‘I don’t quit’:

En hårt ansatt presedent Obama deklarerade, “Jag ger inte upp” i sitt första tal till nationen då han gjorde nya jobb till sin högsta prioritet och uppmanade en splittrad kongress att stödja den ännu svaga ekonomin med nya stimulanspaket. Trots stora bakslag sa han att han inte tänker överge hans ambitiösa planer om sjukvårdsreform, energi, utbildning och mer.

Washington Post skriver i ledare, Not quite convincing:

Obama var inte riktigt övertygande om att han har en ny plan för att göra ett bättre jobb framöver.

Wall Street Journal i After Setbacks, President Tries to Restart ‘Change’ Agen:

Obamas första tal till nationen var en blandning av trotsigt försvar av hans prioriteringar och en uppmaning till båda partierna att hjälpa till.

Atlantic skriver att Obama inte bryr sig om valförluster som senast i Massachusetts:

Få tecken på nystart vad jag kunde se. [Obama] nämnde Scott Browns seger enbart pliktskyldigt och på ett sätt som förnekade dess betydelse.

Politico i President Obama: ‘I never suggested that change would be easy’:

— Jag kampanjade på löftet om förändring […] Och nu är många amerikaner inte säkra på att de kan fortsätta tro på förändring – eller att jag inte kan leverera det, sa Obama under sitt tal. “Men kom ihåg – jag sa aldrig att förändring skulle bli enkelt eller att jag kunde göra det ensam.”

National Review i President Wrong on Citizens United Case:

Ikväll ägnade sig presidenten åt demagogi av värsta sort när han påstod att förra veckans dom i Högsta domstolen “innebär att dammluckorna öppnas för särintressen, inklusive utlänska företag, att spendera utan gräns i våra allmänna val.”
Det uttalandet är falskt.

Det var med andra ord ingen uppmuntrande tillställning. President Obama är på defensiven, men han tänker inte ge upp sin ambition att utöka staten och politikens roll i Amerika.
Därmed har han alltså inte slagit in på Bill Clintons linje, och inse att vänsterpolitiken inte kommer att lyckas. Obama kämpar vidare i allt hårdare motvind.
Jag tycker Washington Post fångade talet bäst: han fortsätter lova förändring, men han saknar konkreta förslag och strategier för hur de ska genomföras.
(Andra intressanta bloggar om , , ,)

Rulla till toppen