Klimatet rasar i popularitet i Davos

World Economic Forum, som just startat i Davos, är ett av de mest politiskt korrekta sammankomsterna som finns på denna jord. Tidskriften National Review har studerat programmet och inledningstalen, Cultural Climate Change:

Och så har vi programmet för Davos. Visst, ”klimatförändring” är fortfarande ett vanligt förekommande ord, men i allmänhet i samband med energi — särskilt om hur man kan nå finansiering av ”gröna” energiprojekt sedan alla dessa deltagare sett sina kompisar i staten kasta miljarder med skattemedel på ineffektiva ”investeringar”. Men så såg jag öppningstalet.
Efter några minuter av PK-babbel, talade World Economic Forums styrelseordförande Klaus Schwab om den relativa betydelse som tillmäts olika frågor: vatten först, och det ”största hotet mot mänskligheten”… når inte ens topp sex.
När man har förlorat Davos — ett hobbyprojekt för rika eliter och uppdragssökare — kanske man ska berätta för dina kunder att prioritera om.

Hur politiskt korrekt Davos är har tidigare år framgått av Jay Nordlingers personliga och giftiga referat i National Review, citerade här i bloggen: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 och 2009.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen