Gamla sjukförsäkringen var sämre

I Göteborgs-Posten ges en mindre propagandistisk bild av regeringens ändringar i sjukförsäkringssystemet, Rehabilitering är bättre:

Tuija Saari är ett exempel på hur den gamla sjukförsäkringen fungerade som sämst. Hon har varit sjukskriven på heltid i tio år – först med sjukpenning och sedan med tidsbegränsad sjukersättning, som förlängts år efter år.
Nu får hon en ny chans med arbetslivsintroduktion på Arbetsförmedlingen. Hon får ersättning för heltid men introduktionen individanpassas. Ingen tvingar henne att gå dit varje dag – om hon inte orkar. Och sjukförsäkringen finns kvar.

Och man summerar angående ambitionen att återfå människor i arbete:

Det som Socialdemokraterna och LO pratat om genomför regeringen.

Exakt. När Alliansen genomför det S till slut insett är nödvändigt, då kallar man det ”hårt”, ”känslokallt” och ”osolidariskt”. Det är ett spel inför medierna, som i december gick på det utan att tänka.
Det är nu dags att se till faktiska villkor, inte partipolitiskt uppdiktade.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen