Expedit sköt rånare

Ta en titt på den här ingressen i Svenska Dagbladet/TT, Rånare allvarligt skottskadad:

Under ett rån mot en tobaksbutik i Vällingby i dag öppnade mannen i kassan plötsligt eld med ett skjutvapen. En av de två rånarna skadades allvarligt.

Lägg märke till att det uppseendeväckande i formuleringen inte är rånet, utan att rånarna möttes av en expedit som försvarade sig. “Under ett rån…” — skriver man på samma sätt som: “Under en fotbollsmatch blev det hörna…”, “Under en debatt talade man om…”
Det är alltså något helt normalt att rån begås.
Däremot är det fruktansvärt att någon försvarar sig!
Totalt förkastligt i Sverige.
Därför är också expediten, som artikeln skriver: “Han är nu misstänkt för mordförsök”.
Att försvara sig mot kriminella är det värsta man kan göra i Sverige. DÅ blir man straffad.
Att råna, misshandla och döda i kriminella syften är helt okej. Då blir straffen synnerligen låga. Men hederliga medborgare som försvarar sig mot buset — NEJ, NEJ, NEJ!
Återigen är det flummig kriminologi som får styra och utmåla våldsverkare som offer.
Detta strider mot den moral och rättsmedvetande som finns hos folket. Men inget riksdagsparti vågar opponera emot den flummiga kriminalpolitiken.
Dagens PS rapporterar att också expediten opereras för de skador han fick av rånarna. Aftonbladet lyfter fram att expediten är misstänkt för mordförsök. Att begå rån är däremot inte så farligt.
Också radions ekoredaktion säger om händelsen: “En expedit öppnade eld när butiken rånades”. Det är försvaret som är nyheten, inte rånet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen