Vänsterns politiska våld hotar demokratin

Expressens ledarredaktion och andra som försvarar huliganism i samband med ”demonstrationer” (som under Köpenhamnsmötet) borde läsa Göteborgs-Posten, som publicerar artikelserie om vänsteraktivisternas politiska våld och det hot mot demokratin som det utgör. Man summerar i dagens ledare, Oacceptabelt politiskt våld:

Vad som däremot inte verkar vara lika självklart för många är att vänsterextrema grupper, som är lika totalitära, och lika benägna att ta till hot och våld [som högerextema], bör ifrågasättas på samma sätt. Kanske är det också därför artikelserier likt den GP publicerat de senaste dagarna är så ovanliga.
Artiklarna … visar hur bland annat Afa och Revolutionära fronten använder sig av hot, våld, skadegörelse och förtal för att få fram sitt budskap.

Artikelserien inleds med reportaget Vänsterns våldsverkare går fria:

Sönderslagna bilar, krossade fönsterrutor och grov misshandel. Polisen står handfallen inför extremvänsterns organiserade våldskampanjer mot sina politiska motståndare.

I reportaget Afa utreds för uppvigling framgår att hot och uppvigling till våld granskas av JK, som konstaterar:

”Granskningen av den ifrågavarande affischen ger vid handen att den utformats på ett sådant sätt att den organisation som anges på den uttryckligen eller i vart fall underförstått kan antas uppmana eller eljest söka förleda annan till brottslig gärning”, skriver JK Anna Skarhed i sitt beslut.
Hon har uppdragit till kammaråklagare Peter Larsson vid internationella åklagarkammaren i Göteborg att leda förundersökningen.

Artikeln Offren vittnar om rädsla och vanmakt berättar om dem som drabbas av vänsterns våldskultur:

Vänsterextremisters våldskampanjer är allt annat än välriktade. Även anhöriga till högerextremister drabbas av våldet.
— Jag tittar ibland under bilen för att se om där ligger en bomb, berättar en mamma.

För många i journalistkåren är vänsteraktivisterna bara gulliga aktivister som är engagerade för sin sak. I verkligheten är de ett hot mot demokratin och medborgerliga fri- och rättigheter, som att kunna uttrycka sin mening utan att bli hotad och misshandlad. Och utan att städer slås sönder och vandaliseras.
Dags att öppna ögonen!
Se också DN.(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen