Två nordiska krigshjältar har gått bort

Två av andra världskrigets mer uppmärksammade hjältar har gått bort. 
Harry Järv, 88, var förgrundsgestalt för de finlandssvenska krigsveteranerna. Under fortsättningskriget ledde han som kompanichef framgångsrika räder bakom den sovjetiska fronten. Se mer i Harry Järv har avlidit och Harry Järv avliden.
Knut Haugland, 92, var radiotelegrafist i Kompani Linge som utförde den berömda sabotageaktionen mot nazityskarnas anläggning för tungt vatten i Rjukan 1943. Se mer i Norsk motståndsman har avlidit och Knut M. Haugland er død.
Det mod och den vilja att försvara våra nordiska samhällen som dessa män visat är något vi alla borde minnas. Och reflektera över. Är vi beredda att riskera våra liv om det skulle krävas?
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , , , )

Rulla till toppen