Mona Sahlin gör cynismen till sin ledarstil

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin försöker finna vägar tillbaka in i hetluften. Norrköpings Tidningar förmedlar en för svensk debatt ovanligt skarp analys i ledaren, Mona Sahlin som cyniker:

Det känns självklart att vara där, sa Mona Sahlin innan hon åkte till Saab i Trollhättan. Onsdagens presskonferens var utsatt till klockan nio på morgonen. Allt var klart och upplagt för traditionell sahlinsk upprördhet. Fast så kom GM:s bildirektörer i Detroit fram till ett annat beslut än att lägga ner Saab omgående och Sahlin snuvades på sin stund som medkännande politiker.
Även om ingen tror att Mona Sahlin önskade att GM skulle leverera ett negativt besked för Saab fanns sannolikt förhoppningen att Socialdemokraternas partiledare skulle dyka upp likt gumman i lådan och vara alla goda gåvors givare till den svenska bilindustrin. […]
Nu blev det ett västgötaklimax av det hela. Saab får som konstaterats en månads respit. Så den ackumulerade upprördheten över regeringens senfärdighet som Sahlin planerade att leverera fick hållas tillbaka när hon i stället fick mana till “nationell samling” bakom Trollhättan och Saab.

Så här ska mediernas redaktioner arbeta. Se igenom vad politiker gör och säger. Blottlägga nya bottnar, se sammanhangen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen