Hamas hotar med nytt krig

När Israel för ett år sedan gick in i Gaza hade Hamas skjutit mer än 8000 misiler in mot civila mål i Israel. Trots den förstörelse som Gazakriget innebar, därför att Hamas skjöt från skolor och sjukhus och använde civila palestinier som mänskliga sköldar, hotar nu Hamasledare med nya krig, rapporterar Reuters i Hamas armed wing says ready for new fight.
”Vi är redo med allt vårt manskap”, säger en maskerad Hamastalesman till nyhetsbyrån som skriver:

[Hamas] söker hjälp från Syrien och Iran för att uppgradera kapaciteten för missiler för att nå längre in i Israel och civil flygplanstrafik till landets ekonomiska centrum i Tel Aviv.

Jag skulle vilja höra den svensk som sa: ”Javisst låt terrorister skaffa missiler att skjuta ner SAS-plan från Arlanda med”.
Det är exakt detta som Israel har att konfronteras med. Varje dag.
Någon fred kommer det inte att bli i Mellanöstern förrän västvärlden begriper att det är arabsidan som måste ta sitt förnuft till fånga och rensa upp bland extremister och terrorister. Israel kan inte sluta fred, det är bara den palestinska sidan som kan ta det första steget genom att sluta planera och genomföra dödliga attacker mot judar.
Så länge inte det sker har Israel all rätt i världen att slå tillbaka med all kraft. Exakt det vi i Sverige skulle kräva om några terrorister angrep oss. Och det gäller, oavsett vad konflikten handlar om. Första kravet för fred är att mordkomplotter och terroraktioner upphör.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen