Anarkisterna på Expressen

Johannes Forssberg på Expressens ledarsida kallar det nu “bisarrt” när jag försvarar hederliga medborgares rätt att slippa se sin stad vandaliserad av huliganer och yrkesdemonstranter i Köpenhamn.
Lägg märke till att han inte heller i detta  svar fördömer våld, hulíganism och vandalism.
Varför klarar inte Expressens ledarsida av att rakt upp och ner fördöma det våld som demonstranter vid tidigare toppmöten har utövat? Och att ordningsmakten har till uppgift att förhindra upprepning.
Varför? 
Istället riktar man sin “avsky” mot att polisen i Danmark upprätthåller lag och ordning. Och mot mig, för att jag inte applåderar anarkisters vilja att slå sönder Köpenhamn.
Jag säger det igen: demokrati kräver ordning och reda. Allt annat är att trampa sönder våra medborgerliga fri- och rättigheter i en sörja av anarkistisk våldsromantik som bara leder till upptrappade motsättningar.
Om demonstranterna igår lyckats med sitt mål att storma miljötoppmötet, vad hade innebörden varit? Jo, att de förhandlingar där europeiska folk representeras av demokratiskt valda företrädare, hade saboterats. Demokrati hade ersatts med pöbelvälde.
Är det vad Expressen vill se? Det verkar inte bättre.
Se mer i Expressen försvarar våld och vandalism i Köpenhamn, Dansk polis imponerar: lugnt i Köpenhamn och Miljöaktivister skitar ner. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen