Al Gore lever inte som han lär

Medierna behandlar förre vicepresidenten Al Gore som något slags miljöhjälte, idag har Dagens Nyheter ett helt uppslag med honom. Men hur trovärdig är Gore egentligen?
Sedan hans fick en Oscarstatuett för en dokumentärfilm (som innehöll häpnadsväckande många sakfel), avslöjades det att hans eget hushåll i Tennessee förbrukade 20 gånger mer energi än ett genomsnittligt hushåll. Han reser ständigt med flygplan, det mest miljöskadliga sättet att resa.
Al Gore anser sig alltså ha rätt att skita ner jorden, men han vill förbjuda alla andra att göra det.
Tidigare i år blev det också klart att Al Gore ägnar sig åt affärsverksamhet som innebär att han avser att tjäna pengar på handel med utsläppsrättigheter, vilket han erkände i kongressförhör. Det var då denna blogg skrev: Al Gore kan bli världens första klimatmiljadär.
Naturligtvis är det inte fel att tjäna pengar. Men när man klär sin affärsverksamhet i goda avsikter, och pengarna till stor del tjänas genom statliga regleringar som han försöker påverka utformningen av, då börjar det lukta.
Sedan har han mage att anklaga klimatskeptiker för att vara… bedragare.
President Eisenhower varnade i sitt avgångstal för det militärindustriella komplexet. Frågan är om inte någon borde varna för det miljöindustriella komplexet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen