Schweizarna visar integrationens totala misslyckande

Schweiz hade igår folkomröstning om nya minareter skulle förbjudas. Huvudstadsbladet rapporterar, Schweizarna röstade emot minareter:

De officiella resultaten visade att mer än 57 procent av schweizarna ville ha förbudet. Minareterna är böneutroparnas torn som vanligen byggs i samband med de muslimska moskéerna.

Genast fördömer svenska journalister folket. Dagens Nyheter skriver i ledaren Bara förlorare:

Vi kan vänta oss en inflation i intolerans. Och vi kan vänta oss en expansion. Främlingsfientlighet smittar. Det är ingen slump att det ena högerextrema partiet efter det andra spritt sig från land till land i Europa.

Det är säkert vad vissa krafter önskar, men varför röstade majoriteten som den gjorde?
Jag tror följande formulering i DN:s etablissemangsanalys ger en förklaring. DN kräver nämligen folkets underkastelse:

Men majoritetssamhället tar också för egen del en stor risk. När klyftorna mellan människor ökar, ökar också risken för upplopp och motstånd. Schweiz riskerar att bli ett våldsammare samhälle för alla parter.

Icke-muslimer ska alltså underkasta sig muslimska anspråk för att slippa bli utsatta för våld.
Vad är det för politik, bästa DN-redaktion!
Ska Europas folk lydigt agera enligt varje hotelse man utsätts för? Hur kan DN överhuvutaget ta upp detta? Både ur européiskt och muslimskt perspektiv är det ju förnedrande (DN generaliserar och utgår ju från att muslimers språk är våld).
DN:s underkastelse tar inte slut där, man skriver också:

Relationen till den muslimska världen kommer säkert att kompliceras.

Jaha, och varför kompliceras inte Saudiarabiens relationer med Europa pga att det är förenat med fängelse att ens inneha en bibel? Va? Skitsnack! Det finns ingen världsdel som är så tolerant som Europa.
Att DN själv framför hot om sämre handel och utbyte med muslimska länder, visar hur totalt misslyckad integrationspolitiken är.
I Sverige och i Europa startar den i att vi ska underkasta oss andra kulturer och religioner, men de ska inte anpassa sig efter våra kulturer och traditioner. Då blir vi hotade, då blir vi utsatta för våld. Därför: Lyd vad andra delar av världen säger. Stå inte upp för den egna identiteten.
Det är denna vanvettiga underkastelse som gör att integrationspolitiken inte fungerar i Europa. Etablissemangen i politik och medier är smittade av ett självhat som inte finns ute i folkdjupet.
Varifrån kommer detta besynnerliga självhat som nu driver Europas folk till att sätta ner foten och säga nej? Jag tror det beror på att flertalet i etablissemangen är vänster och de avskyr kapitalismen och friheten. I detta känner de större samhörighet med andra som starkt ogillar frihet, religioner som islam.
Men det är inte så folket i olika europeiska länder ser det. Man är stolt över sin identitet och tradition. Man är inte beredd att ge upp dem, inte ens under hot.
Integrationspolitiken behöver trycka på ”reset”-knappen. Den måste starta om från noll. För ingenting har misslyckats så kapitalt som integrationen av nyanlända till Europa. Tvärom ökar slitningarna och motsättningarna. Politikerna, myndigheterna och medierna har tappat greppet. Ingen lyssnar på dom längre, för de har inget vettigt att säga. Deras återkommande mantra är: underkasta er främmande kulturer, de är mycket bättre än era egna. Och gör ni inte det får ni skylla er själva att ni blir utsatta för terrorism och våld.
Det är exakt vad Dagens Nyheter menar i dagens ledare. Och det leder rakt åt helvete.
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen