Climategate värsta forskarskandalen på årtionden

Climategate rullar vidare, mest på internet. Mainstreammedierna censurerar eftersom man inte är opartiska, balanserade och seriösa i sin miljöbevakning, utan deltar aktivt i kampanjen som driver klimatuppvärmning och människans skuld till en sådan. Men så sakta börjar sprickorna i tystnadens mur att vidgas.
I vänstertidningen Guardian skriver kolumnisten George Monbiot, Pretending the climate email leak isn’t a crisis won’t make it go away:

Jag har sällan känt mig så ensam. Drabbad av en kris har de flesta miljöaktivister jag känner flytt in i förnekelse. De mejl som hackats från Climatic Research Unit (CRU) vid University of East Anglia är bara en storm i en kaffekopp, säger de. Ingen stor sak. Överdrivet. Det är sant att klimatförnekare har gjort vilda påståenden […] Men det är också så att dessa mejl är mycket skadliga.
Reaktionen hos miljöaktivister och forskare är synnerligen ironisk, då vi ägnat så mycket av vår tid till att konfrontera människor som förnekar. Att låtsas som att detta inte är en riktig kris kommer inte att få den att blåsa över.

I Sunday Telegraph skriver kolumnisten Christopher Booker, Climate change: this is the worst scientific scandal of our generation:

Skälet till att även Guardian-kolumnisten George Monbiot har uttryckt total chock och förfäran över den bild som avslöjats genom mejl och dokument är att skribenterna inte är vilka akademiker som helst. Deras betydelse kan inte överskattas. Vad vi beskådar här är en liten grupp forskare som i åratal har varit de mest inflytelserika i att driva larmrapporterna om global uppvärming, inte minst genom den roll de spelat i ledningen av FN:s klimatpanel IPCC.

Med andra ord: dessa forskare är makthavare. De har världssamfundets öra. De är auktoriteter som haft stort inflytande på miljödebatten.
Varför granskar inte svenska medier deras bedräglia uppsåt som avslöjas i denna mejlskandal? Varför granskar man inte hur de medvetet vilselett såväl medier som opinioner?
Har massmedierna helt slutat upp att vara nyhetsförmedlare? Är man enbart språkrör för specifika kampanjer, numera? Ingen objektivitet, ingen journalistisk konsekvensneutralitet, som det brukar heta.
Alla miljöredaktioner i Sverige borde sätta igång och avslöja dessa makthavares smutsiga agerande!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen