S-politiker: S-politik gynnar dem som har det bäst

DN:s ledarsida citerar kommunalrådet Lennart Holmlund (S) som i sin blogg riktar svidande kritik mot den dåvarande S-regeringen under Göran Persson, Regeringen dömd för diskriminering:

I går fick fyra f.d. gravida kvinnor rätt mot försäkringskassan då de nekats sjukpenning. […] Försäkringskassan blev dömd för diskriminering i dessa fall och ytterst utför ju försäkringskassan ett beställningsjobb år regeringen. Att försämra för sjuka och pensionärer var ett led i regeringens politik för att kunna sänka skatterna för de som har det bäst.

Men Holmlund försöker, naturligtvis, framställa det som att det är Alliansregeringen som fälls. Men besluten som domstolen behandlat fattades första halvåret 2006, då hans eget parti suttit i regeringen i nästan 12 år, och var ansvarig för varje kommatecken i Försäkringskassans regler.
Alltså, så här låter sossar när de kritiserar sina egna. Det är ett mantra som används i tid och otid, oavsett om det är sant eller inte. Hur trovärdigt är det?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen