Obama kritiseras nu av sina egna – och medierna!

USA:s president Barack Obama har det inte lika lätt nu som under presidentvalrörelsen då massmedierna agerade som engagerade delar av hans kampanj. En och annan redaktion framför nu till och med kritik. Som när ABC News granskar Vita husets hemsida för stimulanspaketet, ett nyhetsinslag som bloggaren Ronie Berggren lagt upp i Faktafel i Recovery.gov.
Och inte nog med det. Även demokratiska partikamrater i kongressen börjar surna till, rapporterar i Washington Post i Angry Congress lashes out at Obama.
Så varma Obama-vänner som senator Charles Schumer anklagar nu regeringen för att inte ta itu med Kinas valutadumpning, och demokratiske kongressmannen Peter DeFazio anser att Obamas finansminister Tim Geithner borde sparkas.
Till och med de svarta kongressmännen är så förbittrade över presidentens sätt att hantera ekonomin, att de helt oväntat blockerade en av Obamas prioriteringar genom att använda legala manövrer för att skjuta upp godkännande av finansiell reformlagstiftning i ett utskott.
Det börjar bli som jag prognostiserade redan ett år innan presidentvalet, i Axess-tv i november 2007: Barack Obama har inte erfarenheten att bli president. Jag hade fel i att han kunde vinna, men det ser allt mer ut som att han inte kan regera.
Det är en sak att driva valkampanjer där orden och budskapen inte sätts på prov. Och en helt annan att sitta med makten och faktiskt åstadkomma något. Det förstnämna kräver bara talang, det senare däremot kräver erfarenhet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,)

Rulla till toppen