Mediernas hjälte: morddömde Östberg

Nu börjar journalisterna lyfta fram sin stora förebild och hjälte, morddömde Annika Östberg. En läsare skriver:

Jag kan inte riktigt fatta att våra kvällstidningar ser förbrytare som någon form av hjältar. Inte en enda tanke på offrens efterlevande eller de skador som förövaren gjort sig skyldig till. Krönikörer som faller för tårar och är övertygad om att dessa är äkta. Jag blir illamående. Den svenska staten har misslyckats med sitt uppdrag att skydda människor från våldsverkare.

Mycket riktigt erkänner Aftonbladet: Snart ser vi Annika i varenda tv-soffa. Expressen har redan jämställt henne med den fängslade demokratikämpen Dawit Isaak på ledarsidan.
Det jag fastnade för när jag hörde Sveriges Radio rapportera om Östberg, var vad hon sa om svenska fängelser:

– Jag trodde att jag hamnat på lyxhotell. Jag kände mig nästan fri.

Det är alltså inte bara journalister som firar mördare och våldsverkare som sina idoler, det gör också politiker och rättsväsende. Man sätter de kriminella på piedestal, medan man föraktar och förnekar de anhöriga och dem som drabbats av våldet. Våldsoffer är inte värda vatten i Sverige. De tilldöms hånfullt låga skadestånd, som de dessutom har svårt att få ut i praktiken.
Vill du bli beundrad ska du mörda, slå och våldta! Det är vad svenska etablissemang förmedlar.
Så djupt i skiten har Sverige sjunkit.
Se mer i bloggen: Östberg, håll dig borta från medierna!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen