Ghezali greps i världens mest terrortäta område

Advokaterna Peter Althin och Anton Strand försvarar nu den i Pakistan gripne Mehdi Ghezali på DN-Debatt. Man har lämnat rättssalen för att flytta ut försvaret till medierna. Man skriver:

Målet med resan var att fira ramadan i en större stad i Pakistan. Mehdi Ghezali planerade aldrig att besöka och besökte heller aldrig några oroshärdar.

Jasså! DN har rapporterat: ”Attackerna kopplas till al-Qaida och till provinsen Waziristan på gränsen mellan Pakistan och Afghanistan – samma område som Ghezali greps i.” Och Aftonbladet: ”Svenskarna tycks ha saknat giltiga papper och Waziristan är trots allt inte Phuket eller Gran Canaria.”
Ghezali sökte sig till ett av de mest terroristtäta områdena i världen. En slump? Och han reste dit i hemlighet, utan att söka lagliga resedokument. Också en slump?
Det advokaterna inte skriver om är vem som finansierat hans långa resor. Vilken arbetslös, ung man kan resa till Saudiarabien, och sedan resa runt i södra Asien utan finansiellt stöd från utomstående? Frågan advokaterna borde svara på är: vem står för reskassan?
Sättet att få klarhet i Ghezalis syften är enkelt: följ pengarna!
Uppdatering: Medierna förtjänar beröm i Ghezali-fallet
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen