Genomför Centerpartiets idéer – nu!

I Svenska Dagbladet skriver PJ Anders Linder, Alla bör lyssna på Centern:

Vad som nu krävs är att regeringskamraterna, och då talar jag framför allt om Moderaterna, visar att Maud Olofsson inte bara är en ropande röst i öknen. Alliansen bör ta Olofssons och Centerpartiets idéer och prioriteringar inför valet på allvar och göra delar av dem till en integrerad del av hela alliansregeringens politiska budskap.

Jag skulle vilja gå längre: regeringen behöver låta Maud Olofssons närningsdepartement få genomföra de förslag som Centerpartiet lagt fram — före valet.
Tiden är förbi då politiker kan lova småföretagare något. Inte en enda företagare tror på någon politiker längre. Man har tjatat och tjatat om att gynna de mindre företagen, men ingenting har hänt.
Pladder om löften leder alltså ingenstans. I den branschen är Vänsterpartiets Lars Ohly eller Miljöpartisten Maria Wetterstrand inte mindre trovärdig än någon annan. Alla lovar — ingen har gjort något i verkligheten.
Ska Alliansen nå företagare — som jag tror annars kommer att stanna hemma på valdagen i september — måste man i handling visa att man bryr sig om att det finns ett näringsliv i det här landet.
Handling! Avreglering! Förenkling! NU!
Så enkelt är budskapet. Låt Olofsson använda sin energi till att genomföra istället för att stångas med finansdepartementet.
Då kan företagare känna det värt att rösta, och kanske ge C ett välbehövligt tillskott röster.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen