Climategate kan stoppa miljölagar i USA

Den färgstarke kolumnisten och samhällsdebattören Gerald Warner skriver i Daily Telegraph, Climategate may scuttle Barack Obama’s Cap and Trade laws:

Senator James Inhofes senatsutskott om miljö har skrivit till olika amerikanska myndigheter, för att informera dem om innehållet i avslöjandet av klimatforskarnas mejl. Men den riktiga konflikten för Obama är vad som händer med miljölagar om utsläppsrätter och om de inte är körda.

Han konstaterar att klimataktivisterna nu har tvingats på defensiven. Men i Sverige har medierna tigit om Climategate. Dagens Nyheter lade dock ut en första text igår eftermiddag på DN.se, ”Climategate” delikat materia:

Det är ingen tvekan om att klimatfrågan kan vara delikat materia. Det finns alltid en risk att självcensur kan sätta sig i väggarna på redaktioner. Men det handlar lika lite om konspirationer i medievärlden som inom forskarvärlden. Det handlar mer om ett slags självspelande piano.

Tidigare har Ola Tedin i Ystad Allehanda, också i nätupplagan tagit upp frågan, Lite tankar kring klimatkätteriet:

Som opinionsbildare är det min uppgift att ifrågasätta. Därför är det min förbannade plikt att kräva bättre underbyggda argument än det sedvanliga mantrat att ”alla är överens”. För när ”alla” ”vet” att ”det bara är så”, plingar sektvarningsklockan hos alla journalister. Och kanske börjar göra så nu även i denna svåra fråga.

Men när jag igår eftermiddag gjorde sökningar hos alla större nyhetsredaktioner, inklusive SVT, SR och TV4, så har de inte skrivit något om denna klimatforskarskandal (annat än Aftonbladet, som nämnts här i bloggen).
Det visar hur svårt kritik mot politiskt korrekta uppfattningar har att nå ut genom medierna. De fungerar som portvakter och är inte intresserade av kritik mot de apokalyptiska uppvärmingsteorierna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen