Ta larmrapporterna med en nypa salt

”Det verkar som mänskligheten inte kommer att gå under den här hösten heller.” Thomas Gür tar i sin SVD-kolumn Fruktan är inte så hälsosam längre upp den senaste larmhysterin kring svininfluensan, vars verkningar inte ser ut att bli så dramatiska. Han visar på att panik kan skapa fler döda än en influensa. Och avslutar kolumnen med knorr (om uttrycket tillåts):

Idag dödar epidemier betydligt färre än under tidigare århundraden tack vare förbättrad folkhälsa, en ojämförligt bättre sjukvård, avancerad medicinvetenskap och globalt smittskyddsarbete. Ta därför larmandet med en nypa salt. Men för den som till varje pris vill oroa sig hjälper givetvis inte lugnande ord.
I en skämtteckning av Doug Savage, talar två av hans hönor, Savage’s Chickens, med varandra: ”Jag tror att jag är en hypokondriker”, säger den första. Den andra svarar: ”Eller så har du fått en stor hjärntumör, som gör att du tror att du är en hypokondriker.”

Vad finns att tillägga….?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , media, medier)

Rulla till toppen