SVT propagandakanal för S, censurerar statsministern

När Moderaterna höll sin stämma i augusti sände inte Sveriges Television i sina huvudkanaler, utan bara i SVT24. Jag la märke till det 29/8 då jag skulle höra finansminister Anders Borgs anförande. I SVT2 visade man hellre en testbild än en borgerlig finansminister.
Idag, när Socialdemokraterna har kongress, då sänder man minsann både i SVT24 och i SVT2. Kan skälet vara att statsminister Fredrik Reinfeldt utfrågas i EU-nämnden om det stora toppmöte i EU som startar i morgon.
Den utfrågningen kan man bara se genom riksdagens webb-tv.
SVT väljer att slå på stort för oppositions- partiet Social- demokraterna samtidigt som man censurerar bort statsministerns framträdande i en för Sverige mycket central politisk händelse.
Att SVT låter bli att sända statsministerns utfrågning, samtidigt som man i TVÅ kanaler sänder direkt från S-kongressen, där det just nu från scenen sker ett teaterinslag.
Men observera! Sveriges Television är naturligtvis opartiskt! Statsministerns syn på morgondagens Europeiska toppmöte som leds av Sverige är naturligtvis helt ointressant.
Mycket, mycket viktigare är ett teaterstycke på S-kongressen. Därför ska det sändas i flera av SVT:s kanaler, medan statsministern blir utan all TV-tid.
(S)VT är fantastiskt!
PS
Tablån överst är från 29 augusti då finansministern höll anförande på Moderatstämman kl 9.00. Av det märks ingenting i SVT:s tablå för SVT1 och SVT2. Den nedre bilden är från idag, där S-kongressen tydligt markeras, dessutom gör man reklam för direktsändningen på sin huvudsida. Skillnaden är markant – och det är den maktlösa oppositionen som SVT lyfter fram.
UPPDATERING:
Flera har mejlat att också Sveriges Radio särbehandlar Socialdemokraterna. En läsare skriver:

Inte bara SVT utan även P1 morgon fjäskar med S. Idag var det två socialdemokratiska journalister, Erik Sundström samt Sofie Wiklund som skulle tycka till om Mona S. Visserligen med lite olika åsikter, men ändå bottnade samtalet i att Mona var utmärkt. När jag ringde P1 morgen och frågade varför man inte hade en journalist från den borgerliga sidan svarar journalisten “det vet man väl vad en högerjournalist tycker om Mona Sahlin”.

Ja, nu har “public service” blivit en del av det socialdemokratiska partiet. Man klagar på Berlusconi, men hans TV-kanaler döljer ju inte att de är partiska. SVT och SR ska enligt avtalet med staten vara sakliga och opartiska….
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen