Satir: In the Loop

I veckan såg jag smygvisning av den svarta politiska satiren “In the Loop” som går upp på biograferna nästa fredag. Den får strålande internationella recensioner.
Den är något av en blandning av “The Office”, “Spin City” och “Yes, Minister”, med en mycket stor mängd brittiska innovationer på svordomar. Trailern här ger en god bild — och missa inte den sista repliken:
httpv://www.youtube.com/watch?v=dQrqMkCuHqA&
Jag tycker dock inte filmen når upp i samma klass som “Yes, Minister”, där de olika trådar som utvecklas i slutscenerna fick sin komiska upplösning. “In the Loop” tonar mer ut, utan en riktig smällkaramell.  
I “Yes, Minister” stod statlig byråkrati och dess inneboende ineffektivitet i fokus (i Thatchers anda), medan “In the Loop” fokuserar på girigheten hos individer, i viljan att göra karriär, vilket jag ser som vänster (staten är god, människorna onda).
(Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen