Så lurar Fox News Obamas ’smarta’ gäng

Så fort man kom i kontakt med någon i Obamakampanjen, eller någon journalist som bevakade den under förra årets presidentval, så underströks hur ooootroligt smart Barack Obama var. Otroligt smart! Det var något märkligt över detta. Den som är smart borde inte behöva tala om det, stup i ett. Hur det nu än var, förstärkte det mina misstankar om att Obama inte är det man ser.
Och nu kommer rapporterna om hur Vita huset blivit grundlurat av Fox News. Vita huset har utsett TV-kanalen till sin främste motståndare, istället för republikanska partiet. Och därmed gjort exakt det som ägaren, Rupert Murdoch vill.
Författaren och programledaren John Batchelor skriver i The Daily Beast, How Fox News Outsmarted the White House:

Vad som är värre än dumt är [Vita husets] konspirationsteorier, som är felaktiga. Fox News har ingenting med Republikanska partiet att göra eller partiets kris. “Vi intervjuas i Fox eftersom det är den enda kanalen som låter oss medverka i TV”, säger en republikansk källa. “Men de hjälper oss inte genom att utmåla oss som värdelösa”.
Om Fox News vore en republikansk megafon, så som Vita huset påstår, så är resultatet under de senaste fyra åren chockerande dålligt — med återvunna demokratiska majoriteter i senaten och representanthuset, med en demokratisk president som beundras av FN, EU, Arabförbundet tillsammans med BBC, Reuters, Al-Jazeera, för att inte nämna norrmännen och deras fredspris.
Det som också är alldeles galet i David Axelrods [Obamas kampanjgeneral] och Rahm Emanuels [stabschef] oro över Fox News är att kanalen faktiskt är mycket bra på att göra det som är kanalens syfte: att vara en popuär plattform för sina annonsörer. Roger Ailes [chef för Fox News] vet hur man förenar nyheter och underhållning.

Eftersom Obama utsett en TV-kanal till sin främsta fiende, har man ju satt Fox News i centrum av amerikansk politik. Allt Fox News gör följs nu med ännu mycket större intresse än förr. Kanalen växer.
Och jag måste säga att det är en befrielse att se Fox News. Här framförs andra perspektiv än i mainstreammedierna, som framstår som centraldirigerade i sin otroliga samstämmighet i allt. Fox News är inte bättre än andra kanaler, men de väljer andra infallsvinklar. Och programledare som Glenn Beck är mer ståuppkompiker är reportrar. I lagom doser är det underhållande. Dessutom är program som faktiskt är nyhetssändningar, som Special Report, initierade och breddar perspektiven. Sakligheten är minst lika hög som i ABC, NBC, för att inte tala om CBS (som ju försökt lansera falska dokument mot politiker för att “göra” nyheter).
Och att Murdoch tjänar pengar på annonsering är för mig inget negativt. Det är ju så marknadsekonomin har givit oss sådant stort välstånd (medan socialism i alla dess former bara givit fattigdom), och det är: genom många aktörer och konkurrens! Eftersom mainstreammedierna är vänster, finns det en kommersiell och marknadsekonomisk vinst att hämta genom att etablera en kanal som inte är det.
Att en president vänder sig mot denna mångfald är patetiskt, korkat och oerhört trångsynt. Så “smart” är Obama och hans team. Rupert Murdoch har dragit ner byxorna på hela bunden.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen