Regeringen kan inte ta företagare för givna

I en undersökning bland småföretagare som Företagarna genomfört får förslag från MP och V högre stöd än enskilda förslag från Alliansens partier. Det är inget bra betyg för regeringen. Sundsvalls Tidning skriver i ledare:

Visst har regeringen gjort en del förbättringar för företagen: man har sänkt bolagsskatten, slopat förmögenhetsskatten och försöker skapa en bättre ordning i regeldjungeln. Men många småföretagare hade förväntat sig mer påtagliga förbättringar.
Undersökningen visar tydligt att det är farligt för regeringen att ta företagarna för givna.

Så sant. Finansdepartementet måste tillåta att Närngsdepartementet lägger fram liberaliseringar för småföretagen. Det går inte behandla de små som om de vore storföretag med egna jurister och skatteexperter anställda. Regelverken måste förenklas och skatterna sänkas. Listor finns utarbetade om hur det kan gå till, men de kommer ingen vart.
Vad händer om småföretagen stannar på sofflocket, eller röstar på MP? Då förlorar också nuvarande ledning på Finansdepartementet all sin makt. Är generella principer som inte betraktar småföretag på dess egna villkor så viktiga?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ,, , , )

Rulla till toppen