Majoriteten inte längre bakom Barack Obama

CNN publicerade i natt en ny opinionsmätning som undersöker om det amerikanska folket håller med eller inte håller med presidenten om hur han agerar i viktiga politiska frågor, Half the country disagrees with Obama on issues:

För första gången sedan han blev president är amerikanerna inte överens med Barack Obama i de viktigaste frågorna enligt en ny opinionsmätning. […]
Enligt mätningen säger 48 procent av de tillfrågade att de håller med Obama om de frågor som betyder mest för dem, medan 51 procent säger nej. Det är en förändring från april, då 57 procent sa att de höll med presidenten i viktiga frågor, medan 41 procent var oeniga.
”Obama går in i en kritisk period i en rad kontroversiella frågor, från sjukvården och finansiella regleringar till Afghanistan”, säger CNN-medarbetaren Keating Holland. ”Det faktum att flertalet amerikaner inte längre håller med honom i viktiga frågor gör hans uppgift än svårare.”

Och detta minskande stöd sker trots att Obama i sakfrågor försöker låta bli att ta avgörande beslut, utan dra frågor i långbänk och inte riktigt sätta ner foten. Trots oklarheterna anser sig allt fler inte kunna hålla med honom. Intressant.
(Andra intressanta bloggar om , , , ,)

Rulla till toppen