Vilken är Socialdemokraternas utrikespolitik?

I SVD-Brännpunkt ställer riksdagsledamoten Gustav Blix (M) en intressant fråga, Ska S svika folket eller sina rödgröna kolleger?
På en rad frågor står S närmare Alliansen än V och MP. Blix tar upp EU och Ryssland, där skillnaderna är stora mellan de tre partierna både när det gäller säkerhetspolitisk verklighetsbild och vilka redskap man vill använda i utrikespolitiken, som EU. Sedan tar han upp  insatsen i Afghanistan:

S vill att Sverige är kvar, V vill att Sverige tar hem sin trupp så snart som möjligt. Hur går det ihop?
I verkligheten – om än inte i retoriken – är S ofta mer överens med allianspartierna (och med majoriteten av svenska folket) i utrikes- och säkerhetspolitiken än med V och MP. Frågan är vilka S ska svika nu – svenska folket eller sina tilltänkta regeringskolleger?

Blir det något rödgrönt säkerhetspolitiskt program före valet? Den frågan borde riktas till Mona Sahlin och de andra.
(Andra intressanta bloggar om , , ,, , , , , , , , , )

Rulla till toppen