Thomas Östros fungerar inte

Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros råskäller på Alliansen i SVD-Brännpunkt, Regeringens politik fungerar inte, där han riktar in sig på sänka skatter till medborgare med låga eller vanliga inkomster:

Det är hög tid att granska den förda politiken: Skapar ofinansierade skattesänkningar nya jobb?

Östros vill inte göra mindre ”ofinansierade” satsningar, tvärtom. Men han vill att staten själv ska bränna pengarna, inte tillåta att medborgarna får behålla mer av sin lön.
Vad betyder det i praktiken? Jo, Östros vill att människor ska betala så höga skatter att de sedan måste bli bidragsberoende och stå med mössan i hand hos statens tjänstemän.
Alliansens politik innebär att människor får behålla mer av sin lön och därför blir mer självständiga, även om lönen skulle minska. Många fackförbund har ju i krisföretag gått med på lägre arbetstid och lägre lön. Dessa arbetare ska inte behöva gå till staten och be om bidrag för att klara uppehället. Här täcker jobbskatteavdraget upp för den minskade lönen. Fler arbetare kan därmed leva på sin lön och slippa förnedringen i att söka bidrag.
Livskvaliteten i detta begriper inte Östros. Han ser gärna att fler blir bidragsberoende. Då får politiker som Östros mer makt. Och kan leka jultomte, varje dag.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen