Socialdemokrater vill införa ny skatt

Det är inte bara så att Socialdemokraterna i Sverige vill höja landets redan höga skattetryck, det kommer också förslag om en helt ny skattenivå med nya skatter. Deutsche Welle rapporterar i Key Social Democrats propose global tax on finance deals:

Tysklands socialdemokrater har föreslagit introduktionen av en världsomspännande skatt på transaktioner på finansmarknader i syfte att göra banker och investeringsfonder ansvariga för kostnaderna för den globala ekonomiska krisen. […]
Socialdemokraten och finansministern Steinbrueck säger att idén kommer att tas upp under kommande toppmöte med G-20 i Pittsburgh i slutet av september. […]
Idén om en skatt på finansiella transaktioner, känd som Tobin-skatt, är inte ny och föreslogs första gången 1972 av förre Yale-professorn och Nobelpristagaren James Tobin.

Det är alltså inte nog med att skatterna ska höjas i landet, folket ska betala högre bankavgifter för att betala internationella skatter också. Det är verkligen så att Socialdemokraterna tycker det är ”läskigt” att vanligt folk har pengar i plånboken.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen