Skatteverket blundar för kriminella handläggare

Människor kan utsättas för fysisk tortyr. Det brukar Sverige med stora bokstäver ta avstånd ifrån. Men svenska staten bedriver psykologisk tortyr mot företagare och högavlönade genom att Skatteveket blundar för rent kriminella handläggare som utan saklig grund driver processer i verkets namn. Och Skatteverket blundar och låter brottsligheten fortgå — pengar kommer ju in!
Det avslöjar idag Realtid i Den knarkande skattehandläggaren:

I sex år, och under drogpåverkan, eftertaxerade processföraren […] stora delar av den svenska affärseliten, samtidigt som han undanröjde skatter och moms i miljonklassen åt ekobrottsmisstänkta bolag.
Skatteverket kände hela tiden till hans missbruk och kriminella verksamhet, men gjorde inget för att stoppa honom.

Bloggen har berättat om småföretagare som terroriserats av Skatteverket och drivs till konkurs och personlig katastrof — för att sedan i rättegångar bli friade.
Skatteverket rider på den utbredda uppfattningen att man är en seriös, saklig och trovärdig myndighet. Men sanningen är en annan.
Nyhetssiten Realtid.se avslöjar nu hur det går till. Jag får alla mina misstankar besannade. Så här avslöjades statens torped:

En biträdande jurist hos Advokatfirman Vinge, i dag toppadvokat, fattade 1999 misstankar om att det inte stod rätt till med sin klients handläggning, och gillrade en administrativ fälla.
Fällan avslöjade samma år att [handläggaren] helt sonika kastat den kända finansmannens inlagor, och cheferna på Skatteverket, SKV, larmades. Efter två veckor lades hela eftertaxeringen ned utan förklaring. Finansmannen undkom med blotta förskräckelsen och 78.000 kr i advokatkostnader.

Ändå fick handläggaren på Skatteverket fortsätta — han drog ju in pengar till staten.
Skatteverket måste granskas och ledningen bytas ut. Lagstiftningen bygger på att handläggare i Skatteverket i lika hög grad ser till den skattskyldiges intresse som till statens, vilket jag tog upp i en rapport om Skatteverket förra året.
Skatteverket följer inte lagen. Om Realtids uppgifter stämmer är myndigheten genomkorrupt. Generaldirektören låter i så fall kriminella använda statens kraftfulla tvångsmetoder för att stjäla pengar ifrån medborgare och företag. Skatteverket är en stat i staten på samma sätt som Stasi i kommunistiska DDR. Det är oförenligt med en fungerande rättsstat och demokrati.
Skatteverket måste tyglas och förhindras att vara både polis, åklagare och domare. 
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen