Skattesänkningar pressar rödgröna

Kl 10.00 presenterar finansminister Anders Borg regeringens budgetproposition inför riksdagen. Därefter följer debatt med oppositionen.
Blir intressant att se hur de rödgröna agerar. Ska de fortsätta sin nej-nej-nej-linje och bara klanka ned på regeringen, eller kommer de att presentera egna förslag? Jag vågar nästan satsa en krona på att Thomas Östros inte kommer att vara konstruktiv, utan göra som han brukar enbart klaga.
Norrköpings Tidningar skriver i Skattesänkningar pressar oppositionen:

När det fjärde steget är på plats har skatten sänkts med närmare 75 miljarder kronor för landets arbetstagare. Skattesänkningar som oppositionen tvingas förhålla sig till i kommande valrörelse. Socialdemokraterna och Miljöpartiet tycks ha accepterat de tre första stegen, men är konsekvent motståndare till det som nu ska införas.
Vänsterpartiet är motståndare till alla stegen och vill höja skatten ännu mer. Hur Mona Sahlin (S) ska få ihop den ekvationen och förena de tre partierna är inte enkelt. Kanske är det inte ens möjligt. […]
Ingen kan med trovärdighet i dag hävda att välfärden raseras om skatterna sänks, även om Thomas Östros (S) gör tappra försök. Att skattesänkningarna också riktats till låg- och medelinkomsttagare är också viktigt. Höga skatter drabbar de med lägst inkomst mest.

Ja, det kan bli så att låg- och medelinkomsttagarna gynnas mest av Alliansen, medan de rödgröna kommer att dra in deras lön eftersom det är att ”slarva bort” pengar att låta folk behålla dem.
Se mer DNSVD, AB, 2. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen