Kultureliten står inte över lagen

Hade en truckförare erkänt att han förgripit sig på en 13-årig neddrogad flicka för att sedan smita ur landet, hade inte massmedier och makthavare visat någon större sympati för honom. Men om en känd regissör gör samma sak, då är det plötsligt synd om honom. Att det är så, ser vi i uppståndelsen till att Roman Polanski nu arresterats för sitt erkända brott.
Eliterna, inte minst de kulturella, anser sig stå över lagen. De behöver inte följa några regler. De anser sig kunna smita från rättvisan.
Se bara rubrikerna från världspressen: BBC i Outcry over Polanski’s detention, Guardian i Polanski in ’good spirits’ after arrest in Switzerland, CBC i France, Poland urge Swiss to free Polanski .
Och i radions kulturnytt ursäktas övergreppet på ett sätt man aldrig någonsin hade gjort om en Svensson begått samma handling.
Vänstern hävdar att de anser att alla människor är lika mycket värda. Men så är det inte. Deras egna gunstlingar får begå vilka övergrepp som helst. I sådana fall är till och med män mer värda än de utsatta kvinnorna.
Det finns två sorters människor: de fina folket, det vill säga kultureliten, och det lägre stående, vardagens folk. De senare har att följa lagarna, medan de förstnämnda får kränka och skända de senare hur mycket de vill.
Snacka om hyckleri!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen