Kritiken mot vänsterradikala eliterna väcker intresse

Kommentarerna om Göran Hägglunds debattartikel igår är många. (Min finns i förra inlägget.)
Det visar hur viktiga och efterlängtade de här perspektiven är. 
Svenska Dagbladet skriver i ledare, Lev som du lär, Göran Hägglund:

Men lika betydelsefullt är att KD finner modet att idka självkritik. När Hägglund citerar Ulf Lundells ord om ”en och annan som sitter där/på sina höga hästar och vet/hur det är/” och formar dem till en giftpil mot sina motståndare borde han själv känna sig träffad. KD tillhör ju de politiska krafter i Sverige som malligt brukar markera att de minsann vet hur saker och ting är, och som därför är ivriga med att vilja gripa in i vanliga människors liv och lägga dem till rätta.
När man till exempel vände blad i DN igår föll ögonen omedelbart på en kommentar från en kristdemokratisk sakkunnig hos folkhälsominister Maria Larsson. Regeringen, sade han, är skeptisk till socker- och fettskatter. Men inte för att en sådan beskattning kringskär människors frihet utan för att ”det ger för litet hälsoresultat i förhållande till kostnaderna”.

Nya Wermlands-Tidningen i Hos verklighetens folk:

KD-ledaren Göran Hägglund fortsätter att gå till storms mot den vänsterradikala kultureliten och dess förakt för vanligt folk. Det behövs men snart måste han börja lägga konkreta förslag om att stärka vanligt människors frihet i till exempel familjepolitiken och äldreomsorgen.

PJ Anders Linder skriver i SVD-ledarbloggen, Hägglund i hänvisningarnas centrum:

Göran Hägglunds DN Debattare om den beskäftiga vänstern som vägrar att lämna människor i fred har i skrivande stund kommit upp i 129 blogglänkar. Jag vet inte vad verklighetens folk tycker om Hägglunds idéer men overklighetens har i alla fall gått upp i omloppsbana. Mission Nr 1 accomplished.

Exakt. Mer debatt! Och KD kan ta ledningen genom att reformera bort sin egen mentalitet som helt klart präglas av elitistiskt förmynderi mot vanlighetens folk.
(Andra intressanta bloggar om , , , , ,, , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen