Jobb som integration

Det finns naturligtvis invändningar att göra mot regeringens integrationspolitik genom arbete. Att LAS lämnas oförändrad, till exempel. Men det är som Göteborgs-Posten skriver Recept för arbete:

Dessutom finns det ju ingen anledningen att ge upp och lägga sig ned i förtid bara för att utsikterna ser bistra ut. Det är ju i tider som dessa positivt tänkande och innovativa idéer behövs allra mest. Udda integrationsprojekt och ändlösa kurser har vi sett tillräckligt av under årens lopp. En satsning där arbete betonas leder i rätt riktning.

Så länge regeringen är fokuserad på jobb — och inte som oppositionen, på att ge bidrag — får man vara nöjd. Förhoppningsvis vidgar regeringen sina reformer om effektivisering av arbetsförmedlingen inte fungerar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen