Att ’sjunga med änglarna’

En läsare skriver med anledning av de två senaste inläggen i bloggen:

Sympatiserar med det du skriver om papperslösa och allmän sjukvård men har snart gett upp om att kunna föra något slags principfast och konsekvent debatt om invandring, asyl, medborgerliga rättigheter, kostnadskonsekvenser etc. Även de flesta borgerliga – särskilt yngre – tycks vilja ”sjunga med änglarna” i denna fråga.
Det speglar väl egentligen effekten av att Sverigedemokraterna finns, för att markera avstånd till SD, så intar man ogenomtänkta ståndpunkter som ligger så långt från det partiet som möjligt oavsett sak och princip. Tror uppvaknandet blir brutalt den dag konsekvenserna för den offentliga ekonomin sammantaget börjar bli tydliga.

Ja, och en annan effekt av de etablerade partiernas avståndstagande från samhällskontraktets rättigheter och skyldigheter när det gäller illegala invandrare, är att det blir biljetten in i riksdagen för Sverigedemokraterna.
Och de kommer att flyga över spärren. 10-15 procent är inte alls uteslutet.
Är önskan att ”sjunga med änglarna” värt det priset? För Alliansen? För Socialdemokraterna?
Behandlandet av illegala så som om de vore legala visar att vi redan är i det normupplösta samhället. Ingenting gäller. Det är bara att roffa åt sig, bäst man kan!
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen