Politikens vision ska vara att ge människor makten

Här ett axblock av intressanta kommentarer på tidningarnas ledarsidor idag om statsminister Fredrik Reinfeldts öppningstal vid Moderaternas partistämma igår:
Östgöta Correspondenten:

När Reinfeldt i sommartalet förra helgen talade sig varm för ett fjärde jobbskatteavdrag kritiserades han för att sakna visioner. Corren tyckte tvärtom att visionslösheten är poängen med sänkta skatter: Det är individerna som ska ha visioner, inte statsministern.

Upsala Nya Tidning:

Alliansen måste kunna vädja till människors idealitet och presentera sin politik på ett sätt som skapar en idémässig lyftning.

Vestmanlands Läns Tidning:

Reinfeldt lyfte fram tre grunder för den moderata politiken. Det handlar om ansvar, arbete och frihet. Moderaterna vill vara ett brett parti som tar helhetsansvar och håller särintressen kort.

Skånska Dagbladet:

En ljusblå Per Albin

Dala-Demokraten:

Har Moderaterna fått storhetsvansinne? Det verkar så.

Aftonbladet:

Gårdagens tal på Moderatstämman var retoriskt väldigt skickligt … oppositionen har ett problem. Den måste ta tillbaka initiativet.

Ja, det gäller nu för oppositionen att samla sig och framföra något annat än gnäll mot regeringen. Blir spännande att se hur det ska gå till.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen