New York-polis: rasprofilering också mot vita

Det bästa som skrivits om “Gates-gate” står en pensionerad New York-polis som skriver debattartikel i New York Daily News, I was a racial profiler: Ex-cop says he used skin color to make arrests:

Jag spanade ofta i [svarta kvarteren i] Washington Heights som narkotikapolis. Droghandeln var omfattande där, med gatuförsäljning och handel från lägenheter. Vi gjorde många gripanden, tusentals, och så här gick vita, svarta och spansktalande poliser till väga:
Vi letade efter vita personer.
Det var allt vi behöve göra. Spana efter bilar med Jersey-skyltar som parkerade utanför kända handelsplatser, se hur föraren snart kom tillbaka till bilen med snabba steg. Bingo. I de flesta fall hade vi ett gripande.
Det är vad du betalar oss för, eller hur? De laglydiga i Washington Heights har rätt att leva i kvarter fria från idioter som kör över George Washington Bridge till Manhattan i det enda syftet att köpa narkotika.
Är det inte gott polisarbete?
Så snälla, fundera på det här ett ögonblick. Vem tror du det är som terroriserar svarta stadsdelar? Vem tror du våldtar och misshandlar unga svarta kvinnor? Vem tror du drar vapen och skjuter unga svarta män i gathörnen över en påse chips?
Fråga dig själv varför fler svarta och spansktalande stoppas. Ja, som du säkert gissat: de är de som utför brotten … Detta är en obehaglig sanning. Blodbadet är upprörande, men hellre än att adressera de verkliga problemen ägnar sig vänstern och människorättsledare åt att komma med ursäkter och ignorera fakta.
Vänstern är nu upprörd över att en polis svarade på larm om pågående inbrott och att det resulterade i ett gripande. Henry Gates är professor vid Harvard. Hur vore det om han mött polismannens fråga om legitimation med: “Visst, här är mitt ID-kort och tack för den snabba utryckningen.”
Och här är det mest sorgerliga i den här historien. Även efter torsdagens “ölkväll” kommer det här att diskuteras i månader. Allt medan morden i svart-mot-svart-kriminalitet fortsätter att öka.

Mitt i prick. Idag letar man efter rasism där den inte finns. Därmed skapar man nya motsättningar — och misslyckas att åtgärda de verkliga problemen.
Se mer i ämnet: Obama i bråk med polis, ber om ursäktObama den fördomsfulle i rasbråketObamas utfall mot polisen ogillas av väljarna. Se polisrapporten från Gates-gripandet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen